Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

До 01.07.15 р. постачання вугілля не обкладається ПДВ

November 24, 2015

Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу" (законопроект № 3073).
Документом уточнено порядок оподаткування ПДВ та поширено касовий метод визначення дати виникнення податкових зобов’язань та податкового кредиту з ПДВ на операції з надання послуг по розподілу природного газу фізособам, бюджетним установам, не зареєстрованим як платники податку та змінено умови розрахунку фактичної ціни реалізації природного газу при сплаті рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин та привести у відповідність елементи збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності у відповідність із нормами Закону "Про ринок природного газу".
Закон доповнено положенням щодо запровадження на тимчасовій основі (до 1 липня 2017 року) касового методу визначення податкових зобов'язань та податкового кредиту з ПДВ для операцій з постачання (у тому числі оптове), передачу, розподіл електричної та/або теплової енергії, постачання вугілля та/або продуктів його збагачення та особливостей податкового обліку таких операцій.
Крім цього, тимчасово, до 1 липня 2017 року звільняються від оподаткування ПДВ операції з постачання на митній території України вугілля та/або продуктів його збагачення товарних позицій 2701; 2702; 2703; 2704 згідно з УКТ ЗЕД.
У разі застосування зазначеної пільги, норми пункту 198.5. ПК не застосовуються в частині товарів/послуг, необоротних активів суми ПДВ з вартості яких, були включені до податкового кредиту у звітних (податкових) періодах, що передували періоду початку застосування пільги.
Платник податків може відмовитися від використання зазначеної пільги чи зупинити її використання на один або декілька звітних (податкових) періодів, на підставі заяви. Заява, у якій зазначається перелік товарних позицій товарів згідно з УКТ ЗЕД та період на який платник відмовляється чи зупиняє використання пільги, подається до контролюючого органу за місцем реєстрації платника.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!